Τι διαφοροποιεί τις Γυναίκες στον τρόπο που λειτουργούν στο ρόλο τους ως Πρόεδροι / Δ. Σύµβουλοι / Γ. Διευθύντριες σε περιόδους κρίσης;

Η ηγεσία συνδέεται άρρηκτα με την ομάδα. Στη Sunsoft πιστεύουμε ότι «ομάδα δεν είναι ένα σύνολο ανθρώπων που δουλεύουν μαζί, αλλά ένα σύνολο ανθρώπων που εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον». Η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους ομάδας και αυτόν που ηγείται είναι αποτέλεσμα προσπάθειας, δουλειάς και «χτίζεται» καθημερινά. Έχει δε πολύ μεγαλύτερη αξία σε περιόδους κρίσης, αφού οι προκλήσεις είναι και πολύ περισσότερες και σαφώς δυσκολότερες. Υπ’ αυτή την έννοια οι γυναίκες με στοιχεία όπως κατανόηση, ενσυναίσθηση, διορατικότητα, ευελιξία, μπορούν να «συνθέσουν» ανθρώπους και να δημιουργήσουν ομάδες με επιτυχία! Κατά τα άλλα σε βασικά στοιχεία ηγεσίας όπως προγραμματισμός, οργανωτικότητα, στοχοθέτηση, διοικητική ικανότητα δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών και ότι και τα 2 φύλα είναι εξίσου ικανά να ηγηθούν και να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις του επιχειρείν και στις περιόδους κρίσης.

Δύναται να επιτευχτεί η ισορροπία στην οικογενειακή και στην επαγγελµατική επιτυχία και πόσο εύκολο είναι;

Σαφώς και δύναται να επιτευχθεί ισορροπία στην οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία και ευρύτερα κοινωνική θα έλεγα, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο και απλό. Προσωπικά και προκειμένου να καταφέρω να εξισορροπήσω τις καθημερινές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις ακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια κάποιους συγκεκριμένους «κανόνες» που με έχουν βοηθήσει πολύ:

Α. Προγραμματισμός και διαχείριση χρόνου, όπου καταγράφω καθημερινά τι έχω να κάνω, πόσο χρόνο θα χρειαστεί η κάθε εργασία και έτσι γνωρίζω που μπορώ να τοποθετήσω και τις προσωπικές υποχρεώσεις μου. Δεν σας κρύβω δε ότι επειδή η φύση του αντικειμένου έχει αρκετές συναντήσεις με πελάτες που έχουν καταστήματα εστίασης ή ξενοδοχεία, σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί και με τα μέλη της οικογένειάς μου.

Β. Κατάργηση συγκεντρωτισμού, δηλαδή ανάθεση αρμοδιοτήτων, ευθυνών και εργασιών στα άτομα της ομάδας και αντίστοιχα στα μέλη της οικογένειας.

Γ. Δημιουργία ρουτίνας, όσον αφορά την προσωπική και κοινωνική ζωή. Έχω αποφασίσει συγκεκριμένες ημέρες και ώρες την εβδομάδα που είναι αφιερωμένες σε χαλαρές και όμορφες «αποδράσεις» με τους αγαπημένους μου και προσπαθώ αυτό να τηρείται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Ποιες οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας για τη διετία 2018-2019;

Στη Sunsoft έχουμε προχωρήσει σε μία πολύ μεγάλη επένδυση που αφορά τον επανασχεδιασμό των εφαρμογών και των υπηρεσιών μας σε cloud based περιβάλλον. Το πρόγραμμα Αλέξανδρος Front Office (PMS) εκσυγχρονίζεται και αποκτά νέα τεχνολογική υποδομή, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως από κάθε χρήστη, όπου και αν βρίσκεται σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Αποκτά νέες δυνατότητες με τις οποίες οι πελάτες μας θα μπορούν να αυτοματοποιούν τις εργασίες τους και να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους από ένα smart phone ή ένα tablet. Ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα της τεχνολογίας cloud είναι το κόστος. Κακά τα ψέματα. Οι εποχές έχουν αλλάξει και όλοι σκεφτόμαστε τα χρήματα που θα κοστίσει μία επιπλέον επένδυση για την επιχείρησή μας. Με τη νέα τεχνολογία δεν χρειάζεται πλέον οι πελάτες μας να επενδύσουν σε hardware ή software προκειμένου να «τρέξει» η εφαρμογή και υπάρχει άμεση αναβάθμιση και βελτίωση των νέων εκδόσεων, χωρίς επιπλέον κόστος. Σε επίπεδο υποστήριξης επίσης τα πράγματα είναι πολύ περισσότερο ευέλικτα, αφού δεν απαιτείται παρουσία από τον τεχνικό σύμβουλο στον χώρο του πελάτη και η υποστήριξη δεν εξαρτάται πλέον από την έκδοση που χρησιμοποιεί ούτε από τον υπολογιστή του. Τέλος, όσον αφορά τον μεγάλο φόβο σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας πραγματικά, αφού η εφαρμογή «τρέχει» σε ειδικά διαμορφωμένα Data Centers, με τη σφραγίδα της πλατφόρμας Azzure Microsoft όπου, πιστοποιημένα, έχουν προβλεφθεί όλες οι προϋποθέσεις ισχυρής ασφάλειας, αξιοπιστίας και διαθεσιμότητας. Και βέβαια στο επίπεδο αυτής καθαυτής της εφαρμογής, με την εγγύηση της Sunsoft και των 28 χρόνων της αποδεδειγμένης επαγγελματικής και αξιόπιστης παρουσίας της στο χώρο της Εστίασης και του Τουρισμού.

Σχεδόν 30 χρόνια στην κορυφή… Ποια είναι τα «µυστικά» σας γι’ αυτή την επιτυχία σας;

Τώρα που το λέτε, ούτε εγώ το πιστεύω. Μεγαλώνουμε σαν άνθρωποι και σαν εταιρία. Αυτό είναι καλό και ευλογία και οφείλεται πρωτίστως στη μεγάλη δύναμη της Sunsoft, που
είναι οι ΠΕΛΑΤΕΣ της, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πλέον και φίλοι. Αυτή είναι ακριβώς και η βάση του οικοδομήματός μας. Αυτοί που μας εμπιστεύονται, που μας στηρίζουν, που μας βελτιώνουν, κι εν τέλει μας εξελίσσουν. Αυτοί είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιό μας και η κινητήριος δύναμη όλα αυτά τα χρόνια. Από την άλλη, η πραγματικότητα είναι ότι στον τομέα της τεχνολογίας, εάν δεν είσαι up to date και δεν εξελίσσεσαι, ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙΣ, πόσο μάλλον να έχεις διάρκεια. Η υψηλή τεχνογνωσία η οποία απαιτείται στη δουλειά μας και την οποία διαθέτουμε, μας δίνει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στα πιο δύσκολα και απαιτητικά έργα. Στη Sunsoft, από την πρώτη μέρα, επενδύσαμε όχι μόνο στον σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων, βάσει ενός καλοσχεδιασμένου business plan της αγοράς σταθερού και αμετάκλητου, αποστειρωμένου εν τέλει, το οποίο έχει καταρτιστεί από το management team της εταιρίας μας, αλλά βάσει ενός business plan το οποίο έχει οριστεί, ουσιαστικά γίνεται driven, από τις πραγματικές και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας. Αυτό όπως καταλαβαίνετε ήταν μια στρατηγική απόφαση πολύ πιο δαπανηρή και χρονοβόρα σε σχέση με μία τυποποιημένη διαδικασία αλλά ήταν αυτό που έκανε και τη μεγάλη διαφοροποίησή μας από τον ανταγωνισμό. Προχωρώντας με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά, πετύχαμε την ανάπτυξη και εξέλιξη των εφαρμογών μας σύμφωνα με τις ανάγκες και το πραγματικά αναγκαίο της αγοράς και των πελατών μας. Αυτό μας έδωσε μεγάλη ευελιξία στην ικανοποίηση ακριβώς αυτών που ζητάνε οι πελάτες μας (tailor made λύσεις) και τη δύναμη να λειτουργούμε περισσότερο σαν “business consultant” παρά σαν μηχανογράφοι.

 

H ετήσια έκδοση που παρουσιάζει τις Γυναίκες στην Κορυφή των επιχειρήσεων

e-book Έκδοση 2018